Szoftverben az erő.
english   
 • Hírek
 • A szolgáltatásról
 • Technológia
 • Megoldások
 • Termékek
 • Kapcsolat
 •  

  aiTextEditor / cdrTextEditor

  Amikor csak a szöveg számít

  Az alkalmazás célja, hogy egyszerűsítse a vektoros formátumokban (Adobe® Illustrator®, CorelDRAW®) szereplő szövegek szerkesztését.

  A rendszer a vektoros állományból a szövegelemeket kigyűjtve egyszerű és átlátható felületet biztosít keresésekhez és javításokhoz, miközben a grafikai tartalmat nem módosítja. A szövegek importálásához és cseréjéhez ugyan szükséges az adott formátumot kezelni képes alkalmazás (Adobe® Illustrator® vagy CorelDRAW® megfelelő verziója), de a szövegek szerkesztéséhez nem.
  Ez olyan esetekben hasznos, amikor a két tevékenység valamilyen okból kettéválik (pl. több személy dolgozik a feladaton vagy más-más gépen végzik a munkát, esetleg fontos az adatok hordozhatósága). A javított szövegelemek cseréje során a módosított részek megőrzik elhelyezkedésük koordinátáit és lehetőség szerint a korábbi formázási tulajdonságaikat is. Ez persze nem jelenti azt, hogy az ellenőrzések elmaradhatnak, hiszen az eltérő szöveghosszok miatt szükség lehet manuális korrekcióra. A program megkönnyíti az ellenőrzési folyamatot is, képes a módosított szövegelemeket más színnel jelölni.

  Kinek nyújt segítséget a program?

  Egy korábbi munkánk során térképeken lévő adatokat dolgoztunk fel és a térképészek munkáját segítettük. A térképeken lévő feliratok átnézése és szerkesztése manuális módon nagyon sok időt vett igénybe, ezért is kérték a segítségünket. Ezzel a szoftverrel ezeknek a feladatoknak nagy része jelentősen felgyorsítható és ez komoly segítséget nyújt a kartográfusok munkájában.
  A térképészeti megoldások mellett olyan esetekben jól használható, amikor a vektoros formátumban lévő szövegeket egy másik nyelvre kell fordítani. A fordító nem kell, hogy rendelkezzen az adott formátumot ismerő alkalmazással (Adobe® Illustrator®, CorelDRAW®) és azok használatához sem kell hogy értsen. A szövegelemek importálása után az adatok könnyedén hordozhatók (egy állomány az egész), és a fordítási munkához csupán a programunk szükséges. A fordítás után az adatfájl visszakerül arra gépre, ahol a grafikai szoftver fut és így lefuttatható a feliratok cseréje.

  Futtatási feltételek

  Alkalmazásunk Windows (XP/Vista/7) operációs rendszereken fut.
  A szövegek importálásához és visszaírásához szükséges a vektoros formátumot kezelni képes alkalmazás. Rendszerünk jelenleg az Adobe® Illustrator® 10, CS2, CS3, CS4, CS5, valamint a CorelDRAW® 12, X3 és X4 verziójával képes együttműködni.
  A szövegek módosításához, szerkesztéséhez az előbb említett alkalmazások nem, de az Adobe® Reader® program szükséges. A vektoros állományból ugyanis egy nézőkép készül, amit a program PDF formátumban tárol és jelenít meg. A Reader ingyenesen letölthető az Adobe oldaláról.

  Letöltés

  A program próbaverziója ingyenesen letölthető és kipróbálható.
  Egyetlen korlátozást tartalmaz: maximum 99 szövegelemet képes importálni és cserélni.
  Regisztráció után ez a korlátozás megszűnik.

  De akár még letöltenie és telepítenie sem kell, mert az alábbi videófelvételen megnézheti milyen előnyökkel jár a program használata és akár a dokumentációját is átolvashatja.

  aiTextEditor v1.1 próbaverzió letöltése
  cdrTextEditor v1.1 próbaverzió letöltése

  Regisztráció

  Mindkét program regisztrációs díja 40 000 Ft + ÁFA.

  A regisztráció birtokában a felhasználó jogosult a programot és annak újabb verzióit egy számítógépen telepíteni és futtatni.

  A regisztráció a következő módon történik:
  Az alábbi adatlap segítségével elküldi a megrendelését. A megadott adatok alapján kiállítjuk a számlát, melyet elektronikus és hagyományos postai úton is elküldünk önnek. A számlán szereplő összeget ön átutalja a bankszámlánkra, melynek beérkezése után email-ben elküldjük a regisztrációs kódot.