Szoftverben az erő.
english   
 • Hírek
 • A szolgáltatásról
 • Technológia
 • Megoldások
 • Termékek
 • Kapcsolat
 •  

  Megoldások

  Néhány érdekesebb munkánk rövid leírásával szeretnénk egy kicsit közelebbről megmutatni,
  hogy eddig milyen problémák megoldásában tudtunk partnereink segítségére lenni.

  Adobe® Illustrator® 10 fájlok mentése Illustrator CS3 formátumba
  A problémát az okozta, hogy a 10-es Illustratorban még nem lehetett unikód fontokat használni,
  ezért minden egyes betűtípusból 2 verzió létezett (normál karakterkészlet és a nemzeti karaktereket tartalmazó) és ezek vegyes használatával lett minden szöveg szedve. Időközben elkészültek a fontok unikódos verziói, de a tetemes mennyiségű fájlokat egyenként megnyitni és a bennük szereplő szövegeket manuálisan ellenőrizni/korrigálni akkora feladatnak tűnt, hogy sosem vágtak bele.
  Az általunk kidolgozott eljárással a konverzió néhány órát vett igénybe.

  Excel grafikonok egységesítése és konvertálása PDF formátumba
  Egy periodikusan megjelenő kiadványhoz mindig 40-50 grafikon érkezett Excel formátumban. Sajnos nem egy ember készítette őket, így formázásban, fonthasználatban nem voltak egységesek, ráadásul az eltérő platformok (Windows/OSX) miatt a PDF-ben történő átadás tűnt a legbiztonságosabbnak.
  A megoldásnak köszönhetően egy szkript egységesíti a táblázatok megjelenését, majd az Illustrator-on keresztül PDF-be menti el a chart-okat. Egy gombnyomásra, az összeset.

  Adobe® Illustrator®-ban lévő térképek lokalizációjának és indexkészítésének támogatása
  Ez az egyik legérdekesebb feladatunk, melyet összetettsége miatt talán nem is tudunk néhány mondatba sűríteni. Megpróbálta ezt helyettünk más, ugyanis munkánk sikerességét megemlítette az Adobe hazai disztribútorának weboldala, a szoftver.hu is. Kiegészítésül talán csak annyit fűznék hozzá, hogy az Illustrator állományok és az Excel táblázatok feldolgozása után az adatokat egy sql adatbázisban hoztunk közös nevezőre. A végeredmény térképes része ismételten Illustrator-ba került, míg az atlasz indexe QuarkXPress®-be.
  A feladatról készítettünk egy összefoglaló leírást, mely részletesen taglalja a kiindulási problémát, valamint a megoldás folyamatát. Ha érdekli az esettanulmány, kérjük jelezze igényét és elküldjük önnek. A dokumentum ingyenes és nem jár semmiféle kötelezettséggel.

  Érdekli, hogy az ön problémájára is tudunk-e mogoldást találni? Mi szívesen megpróbáljuk! »